Spouwmuurisolatie: altijd open kaart

Als nationaal actief en toonaangevend aannemingsbedrijf in de na isolatiesector staan wij graag voor klare taal.

Sinds eind 2013 wordt de woning na de spouwmuurisolatie optioneel van een  warmtescan voorzien. De scan, voor de eigenaar van het gebouw, toont op foto aan dat het gebouw een juiste spouwmuurisolatie genoten heeft. De thermograaf, een externe persoon, voert steeds de scan met professionele apparatuur uit.

Onze website geeft u meer info over welke oplossingen inzake na isolatie en materialen er actueel zijn. Onze spouwmuurisolatie gebeurt steeds met milieuvriendelijke materialen.

Spouwmuurisolatie terugverdienen op nog geen 5 jaar tijd!

Wist u dat een muur met geen of slechte spouwmuurisolatie tot een warmteverlies van 25% en meer kan leiden? Warmteverlies brengt dus meer verwarmingskosten met zich mee. Dit leidt logischerwijs tot een hogere energiefactuur. Geen enkele investering als na-isoleren heeft zo’n groot terugverdieneffect. Een goede spouwmuurisolatie is dus op vandaag een verstandige en rendabele beslissing om uw woning te optimaliseren.

Bekijk onze video

Video: Een spouwmuur isoleren door Iso Protect

Premies voor na isolatie

In veel gevallen van de spouwmuurisolatie kan een premie verkregen worden. Oorspronkelijk was er geen kwaliteitsstandaard wat een wildgroei met zich meebracht. In 2012 heeft de Vlaamse Overheid deze definitief een halt toegeroepen: het kwam voor de consument geen dag te vroeg om resultaatgerichte normen op te leggen. Het vooropgestelde voordeel is dat men er zeker prat mag op gaan dat de gegeven premie terecht is. De norm is voor de spouwmuurisolatie beter gekend als STS71-1. Ons bedrijf is uiteraard erkend specialist voor een spouwmuurisolatie.

In de pers! Recordaantal Vlamingen investeert in isolatie - (DS 18/08/2015)

De voorbije zeven maanden werden de spouwmuren van welgeteld 12.423 woningen nageïsoleerd. Dat zijn er bijna 15 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder en zelfs 42 procent meer dan twee jaar geleden.

Dit najaar worden de premies hervormd en dus kiest de Vlaming het zekere voor het onzekere. De Vlaamse minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD) verwacht dat dit jaar de kaap van de 20.000 woningen zal worden gerond, een record.
‘Dat is absoluut een goeie zaak’, benadrukt ze. ‘Het is zeer positief dat mensen tegenwoordig meer oog hebben voor energiebesparende renovaties, maar we willen nog sneller gaan. Met de huidige lage ­intresten op spaarboekjes is dit het moment om te investeren in energie­-efficiëntie.’
Volgens het Vlaams Energieagentschap beschikt momenteel amper 47 procent van de Vlaamse woningen over geïsoleerde muren.
 

spouwmuurisolatie op maat

Warmtescan na de isolatie

Milieuvriendelijke glaswolvlokken

Gezien op TV: in de kijker