Zoldervloer isoleren?

zoldervloer isoleren

Veel gebouwen hebben een ‘verloren zolder’. Het is een moeilijk bereikbare plaats die zelden gebruikt wordt, dus: een verloren ruimte. Deze zolder- ruimte bewijst wel degelijk zijn nut van zodra er een bewuste keuze voor de na-isolatie van de zoldervloer wordt gemaakt. Glaswolvlokken als gebruikt materiaal is een optimale oplossing voor uw verloren zolder.

Zoldervloer isoleren gaat het warmteverlies van uw woning tegen.

30% of meer van het warmteverlies in uw woning wordt door een niet geîsoleerd dak voor zijn rekening genomen. Koude lucht is zwaarder dan warme lucht waardoor deze stijgt. Bij het ontbreken van isolatie betekent dit dat warme lucht uit uw gebouw ontsnapt. Dit kan voor een flinke hap uit uw budget zorgen.

Door het correct plaatsen van glaswolvlokken wordt dit verlies gestopt. Een werk dat heel éénvoudig en snel gaat is het na-isoleren van deze vloer.

Isolatie zoldervloer: toename van warmte en comfort

Om de oppervlakte van uw woning te isoleren, is een zoldervloer isoleren de meest efficiënte manier. Naadloos sluiten de glaswolvlokken op de zoldervloer aan. Dit isolatiemateriaal kan zelfs op moeilijk toegankelijke plaatsen voorzien worden.

Een zoldervloer isoleren biedt dankzij de glaswolvlokken uitstekende thermische en akoestische voordelen. De ruimtes onder de behandelde zoldervloer blijft in de winter warm en in de zomer koel. Dit bevordert uw wooncomfort.

Al geruime tijd worden glaswolvlokken als de referentie in na-isolatie aanzien. Al jaren worden deze succesvol gebruikt voor de na-isolatie van spouwmuren. Het milieuvriendelijk karakter is één van de positieve kenmerken. Glaswolvlokken bestaan ongeveer voor 98 percent uit glas, maar liefst meer dan 80 percent komt van gerecycleerd glas.

Een vochtwerend en dampdoorlatend karakter vullen de positieve kenmerken aan: de glaswol zorgt ervoor dat het gebouw blijft ‘ademen’. De witte wol heeft de brandklasse A1.

Een zoldervloer isoleren met vlokken kan efficiënt, proper en snel. Kosten en geluidshinder zijn tot een minimum herleidt.